Mini retraite Tibetaanse Meditatie & Sound Healing

Meer informatie

Miniretraite Zelfacceptatie & Zelfcompassie

Herken je het volgende?

… dat je soms (of vaak) streng bent voor jezelf?
… dat je ergens gelooft dat je niet goed genoeg bent?
… dat je zoekt naar goedkeuring van buitenaf?
… dat je jezelf dingen verwijt en blijft hangen in schuldgevoel?
… dat je delen van jezelf veroordeelt als ‘fout’ en wilt fixen of verstoppen?

Zou dit graag anders willen ervaren? Lees dan verder…


Van ‘normaal’ naar natuurlijk

Het is niet gek als je iets van het bovenstaande ervaart. In de maatschappij wordt dit alles ‘normaal’ genoemd. Het is misschien normaal, maar het is niet natuurlijk… Onze natuurlijke staat van zijn is pure vrede, liefde en acceptatie. Natuurlijk is: compassie ervaren voor jezelf en anderen, jezelf gunnen om te leren, groeien en spelen en te doen waar je blij van wordt. Al het andere is een programmering die kan verzachten en zelfs volledig transformeren, terug naar die natuurlijke staat van zijn. Dit schept ruimte voor je om te leven in harmonie met het leven, vanuit vrede en vol levensenergie!


Wil jij ook:

– meer energie
– meer vrede
– meer levensplezier
– vrij zijn van schuldgevoel
– mildheid en liefde ervaren voor jezelf en anderen
– dagelijks bruikbare oefeningen en tools hiervoor?

Dan is deze middagretraite iets voor jou!


Tibetaanse meditaties

Zolang we ergens tegen vechten wordt datgene waartegen we vechten groter, maar vanuit acceptatie, een eigenschap van liefde, kan iets transformeren en helen. Ik laat je vol lichtheid en speelsheid kennismaken met eenvoudige, maar krachtige Tibetaanse meditaties. Deze meditaties vanuit het hart helpen je om van zelfoordeel naar zelfacceptatie te gaan, van zelfverwijt naar zelfcompassie. De oefeningen zijn niet alleen voor deze retraitemiddag, je kunt ze -juíst ook- toepassen in je dagelijks leven.

De oefeningen komen van Tibetaanse meesters die 24/7 vanuit hun hart leven, in pure acceptatie met alles wat is. Ze leven zonder angst en vol vreugde en vrijheid, totaal één met het leven. Deze meesters hebben door de eeuwen heen meditaties doorgegeven om anderen te helpen dezelfde vrede, vreugde en vrijheid te ervaren.

En: je hoeft niet te geloven dat het werkt! Je bent van harte welkom om zélf te ervaren wat deze oefeningen en meditaties voor je kunnen betekenen. Het is geen retraite om jezelf te ‘fixen’, maar om vanuit liefde, mildheid en lichtheid stappen te zetten naar meer vrede en zelfliefde.


Sound Healing Concert

Na het eerste gedeelte van de retraite geniet je van een Sound Healing Concert. Je gaat comfortabel liggen op een mat, dekt jezelf toe met een deken en sluit je ogen. Laat je dragen door de grond onder je en door de klanken van Tibetaanse klankschalen, gezongen mantra’s, kristallen klankschalen, gitaar, handpan en framedrum. Je laat alles even zijn zoals het is, terwijl je hele systeem een natuurlijke reset krijgt. Deze sound healing is een oeroude vorm van genezing die al duizenden jaren wordt toegepast door Tibetaanse meesters om mensen (en ook dieren) terug te brengen naar een staat van harmonie. Het helpt je om een lichamelijke, emotionele of mentale uitdaging te helen en de vibraties dringen door tot in alle lagen van je wezen; lichamelijk, mentaal, emotioneel, enzovoort.. Andere voordelen die je kunt ervaren: verbeterde slaap, verlichting van depressie, verhoogde creativiteit, mentale helderheid, kalmte, lichamelijke ontspanning, toegenomen levensenergie en meer.

Na de sound healing ronden we de retraite samen af en om 18u kun je weer uitvliegen!


Programma

14.15 Ontvangst
14.30u: Welkom en introductie
14.45u: Meditatie workshop ‘zelfacceptatie’
15.45u: Korte pauze met thee en lekkers
16.00u: Vervolg van de workshop
16.45u: Sound Healing Concert
17.45u: Gezamenlijke afsluiting
18.00u: Einde

Routebeschrijving & Parkeren

Locatie: Huis ter Kleef
Adres: Kleverlaan 9 Haarlem.

Huis ter Kleef bevindt zich in de Kweektuin in Haarlem.
De ingang van dit park is herkenbaar door de witte hekken. Direct als je het park binnenloopt zie je schuin voor je op rechts het monumentale pand Huis ter Kleef. Dit pand is eenvoudig herkenbaar aan het torentje. De entree zit aan de rechterkant van het pand.

Parkeren: je kunt gratis parkeren aan de zijkanten van het park: Marnixstraat en de Ter Spijtstraat. Let op: Oostzijde in de Ter Spijtstraat is een deel alleen voor vrachtwagens. In de Kleverlaan direct voor het park is het betaald parkeren. Op loopafstand bevindt zich een parkeergarage: Cronjé Parkeergarage, Kleverlaan 12, 2023 JG Haarlem.


Wil je erbij zijn?

Voel je van harte welkom! Klik op ‘tickets’ om je plek te reserveren. Tot 26 mei!

Liefs,
Irene