Online: Tibetaanse Meditatie & Yin Yoga 5weekse ‘Leven vanuit Liefde’

Meer informatie

Volgens Tibetaanse meesters zijn er in het leven twee soorten paden die we kunnen bewandelen; het pad van angst of het pad van liefde. We kunnen kiezen welk pad we bewandelen, ieder nieuw moment opnieuw.

Als we het pad van de liefde kiezen, is elke situatie een mogelijkheid om te groeien, te leren en te ontdekken dat we liefde zijn. Emoties en eventuele uitdagingen die je onderweg tegenkomt zijn geen ‘bad luck’, maar altijd een mogelijkheid om nog meer vrijheid en liefde te ontdekken en te gaan leven vanuit wie je werkelijk bent. Kiezen we het pad van de angst, dan kiezen we voor slachtoffermentaliteit, het is een pad vol lijden. Geen van de paden is goed of fout, het zijn simpelweg verschillende opties.

Wil je graag meer vanuit liefde leven? Wil je op een lichte manier oefeningen en tools ontdekken die je helpen, ook wanneer je uitdagingen tegenkomt? Of heb je al tools hiervoor, maar vind je het fijn om extra geïnspireerd te worden? Lees dan even verder… 

Zoals Rumi zo mooi schreef; Het is niet je taak om liefde te zoeken, maar om alle hindernissen tegen de liefde die je in jezelf hebt opgebouwd op te sporen en ongedaan te maken”. Wat zijn deze hindernissen? Denk bijvoorbeeld aan zelfoordeel, zelfkritiek, verwijt, schuldgevoel, negatieve gedachten, beperkende overtuigingen, enzovoort. Deze dingen zijn allemaal een keer ‘geïnstalleerd’ maar kunnen ook weer vertrekken. Hoe maken we deze ongedaan? Juist níet door ertegen te vechten of ze te proberen te fixen. De sleutel is ook hier: liefde. En je hart weet de weg.

Tibetaanse meesters hebben meditaties vanuit het hart ontwikkeld, krachtige oefeningen, die je helpen om dat wat tussen jou en liefde in staat te transformeren. Je hart doet letterlijk het werk voor je, het weet precies hoe. Niet alleen kun je meer liefde gaan ervaren, maar ook meer vrede, blijdschap, vrijheid, vertrouwen, creativiteit, gezondheid en meer. Een heleboel happy side-effects! ;)

Door de eenvoud van de meditaties kun je ze makkelijk meenemen en toepassen in je dagelijks leven. De oefeningen zijn simpel, en de effecten zijn eindeloos. Het valt nauwelijks in woorden te omschrijven wat een Tibetaanse meditatie voor je kan doen. Daarom; geloof niet wat hier geschreven staat, maar kom zelf ervaren wat deze oeroude oefeningen voor je kunnen betekenen!

In deze 5weekse deel ik wekelijks in een sessie van 90 minuten een aantal van deze oefeningen, gevolgd door een aantal Yin Yoga houdingen. Op deze manier heb je na de meditaties even een moment van stilte, kun je alles even laten bezinken en bij de uitdagingen die je tegen kunt komen in een Yin Yoga houding, meteen de teachings rondom bijvoorbeeld zelfliefde, mildheid en overgave oefenen en toepassen. Na de Yin houdingen eindigen we de sessie met een moment van diepe ontspanning, waarbij je luistert naar de klanken van een Tibetaanse mantra die ik live voor je speel en zing.

Heb je al eerder een 5weekse meegedaan? Je bent wederom van harte welkom! Tijdens deze 5weekse deel ik voornamelijk andere meditaties en oefeningen dan tijdens de vorige edities. En wellicht komt er een voor jou bekende oefening in voor. Mocht dat het geval zijn; herhaling kan heel waardevol zijn en je kunt steeds weer nieuwe dingen ontdekken, ook, en soms juíst, met dezelfde oefening.  


Het programma

We ontmoeten elkaar iedere maandagavond via Zoom en gaan op reis door verschillende Tibetaanse meditaties. Daarna volgen er een aantal Yin Yoga houdingen, die je lijf ondersteunen in heling, verjonging en versoepeling. Tijdens de eindontspanning luister je naar ontspannende klanken van een live gezongen Tibetaanse mantra of rust je in de stilte.

Tijdens de live-stream is er ruimte om je ervaring te delen en om vragen te stellen.

Na iedere sessie ontvang je een mail met daarin de link naar de recording en inspiratie voor je dagelijks leven.

Heb je al eerder een 5weekse meegedaan? Je bent wederom van harte welkom! Tijdens deze 5weekse deel ik voornamelijk andere meditaties en oefeningen dan tijdens de vorige edities. En wellicht komt er een voor jou bekende oefening in voor. Mocht dat het geval zijn; herhaling kan heel waardevol zijn en je kunt steeds weer verdiepen en nieuwe dingen ontdekken, ook, en soms juíst, met dezelfde oefening.


Kun je niet aanwezig zijn bij de live-stream sessies?

Kun je een keertje (of vaker) niet live aanwezig zijn? Of wil je een sessie graag nog eens herhalen in je eigen tijd? Dat is geen enkel probleem, de opnames zijn tot 3 maanden na het einde van de 5weekse beschikbaar voor je. Je kunt dus nog de hele zomer van de lessen blijven genieten!


Testimonials van mensen die meededen aan eerdere vergelijkbare online programma’s

“Heel fijn en bijzonder. Op een of andere manier gebeurde er van alles deze laatste paar weken en dit hoorde daar enorm bij. Het leven vanuit liefde en vallen in je hart is iets wat erg resoneert en wat ik erin wil houden, nog meer. Volledig nieuw is het niet voor me, maar heeft wel verdiept. Maar weet ook dat ik het wel bewust bij moet houden in het dagelijks leven. Gelijktijdig het boek van José lezen helpt. ” – Klaartje

“Ondanks dat het een online event is voelde het iedere keer fijn en dichtbij. Mooie momenten en reminders. Persoonlijk heeft het mij geholpen te ontdekken en te voelen welk pad te nemen. Even kunnen sparren met Irene was fijn en maakte het duidelijk, dat wat ik zelf even niet voelde/zag. (Misschien ook niet wilde zien) Bedankt.” – Inge

“Mooie inspirerende ervaring om kennis te maken met diverse voor mij nieuwe en vooral diepgaandere meditatie oefeningen.” – Hermie

De Tibetaanse meditaties en hun achtergrond

De Tibetaanse meditaties en zelfhelende oefeningen die ik met je zal delen, zijn eeuwenoud en afkomstig van Tibetaanse meesters die 100% vanuit hun hart leven. Deze meesters zijn 24/7 in contact met hun innerlijke vrede, vrij van angst en leven vol plezier, inspiratie, speelsheid, compassie en humor. Ze volgen geen religie of dogma en hanteren geen hiërarchie. De enige meester die ze ons adviseren te volgen is onze eigen innerlijke meester; ons hart.

In de moderne tijd van nu zijn de oefeningen van deze meesters nog steeds – en juíst – toepasbaar. De basale, krachtige en eenvoudige oefeningen die ik met je zal delen, heb ik op mijn beurt geleerd van  José Antonio Manchado. Hij is onder andere meester in Rigpa Energetic Healing en Dharma Shamanic System. Hij deelt met de wereld wat hij gedurende meer dan 20 jaar heeft geleerd van leraren over de hele wereld. Hieronder vallen Tibetaanse buddhisten, Zen monniken, lama’s en Aboriginals. Leraren van wie heeft geleerd zijn onder andere Akong Rinpoche, Lama Sangye, Sogyal Rinpoche, Kalu Tseng (Tibet), Karma Dorje Senge (Nepal), en meer.

Als student van deze Tibetaanse teachings is alles wat ik deel in dit programma in lijn met de teachings. De oefeningen en tools die ik met je deel hebben m’n leven compleet veranderd. En ik voel ik me dankbaar om ze ook met jou te delen!


Yin Yoga

Yin Yoga is een langzame, meditatieve vorm van yoga waarin we 3 tot 5 minuten in zittende of liggende houdingen aannemen. De stretches reiken tot in het dieper gelegen bindweefsel van je lichaam en helpt het diep te ontspannen, openen en stimuleert het zelfhelende vermogen.

Ieder lichaam is anders en iedereen ervaart de houding anders. Je wordt aangemoedigd te luisteren naar jouw lichaam en te voelen of de houding goed voor joú voelt en om je houding aan te passen waar nodig. Hoe? Dat deel ik met je tijdens de sessie.

Je hoeft geen ervaring te hebben met Yin Yoga en je hoeft niet lenig te zijn. :-)  De oefeningen zijn voor alle niveaus.


Praktische informatie

Data & tijden van de live-streams
27 mei, 20.00 – 21.30u

3 juni, 20.00 – 21.30u

let op: maandag 10 juni is er geen live-stream

17 juni, 20.00 – 21.30u

24 juni, 20.00 – 21.30u

1 juli, 20.00 – 21.30u

Locatie
We ontmoeten elkaar live via Zoom

Recordings
De opnames zijn nog tot 3 maanden na het einde van het programma beschikbaar voor je, tot en met 1 oktober.

Prijs
90 euro (incl. btw) voor het hele programma inclusief recordings die tot 1 oktober beschikbaar voor je zijn.

Wat ontvang je als je meedoet?

– 7,5 uur live teachings en begeleiding
– eenvoudige, krachtige Tibetaanse meditaties
– Yin Yoga oefeningen voor diepe ontspanning en heling
– tools voor je dagelijks leven
– na iedere live-stream een mail met inspiratie en toegang tot de recording
– mogelijkheid om je vragen te stellen en ervaring te delen
– onbeperkt toegang tot de opnames tot en met 1 oktober.

Testimonials

“Ik houd van de eenvoud van de verschillende oefeningen. Het is een prachtige, tedere manier om grotere veranderingen te creëeren, omdat je ze makkelijk kunt toepassen in je eigen leven. Ik hou ook echt van je reminders om ‘gentle’ te zijn, plezier te hebben en niet onszelf als een malle proberen te gaan fixen :-). Ook het samen doen van dit programma met jou en de fijne groep is heel fijn. Het is heel ondersteunend en de tijd vliegt.” – Irina Stanga

“Ik vind het altijd heel fijne, bijzondere of mooie ervaringen. De meditaties komen meestal op het juiste moment. Dus een fijne reis, op mijn eigen tijd en tempo.” – Karin Boslooper

Op de vraag ‘wat neem je graag mee je dagelijks leven in?’ antwoordden deelnemers:

“Dankbaar zijn, speels en meer als kind dingen ervaren, geen druk bij mezelf leggen. Vaker de stilte in duiken.” – Inge

“Leven vanuit vrede en liefde, luisteren naar de ruimtes tussen de gedachten, vallen in je hart” – Klaartje

“Onder andere dat je natuurlijke staat van zijn liefde en vrede is. Dat je je hiervoor niet hoeft aan te passen omdat je dat, zoals je zo mooi zei, al bent! Ook het voelen en vooral niet willen analyseren van deze gevoelens is op mij van toepassing.” – Loes


Vier iedere stap die je zet

Deze 5 weekse is geen reis om ‘jezelf zo snel mogelijk te fixen’, druk op jezelf te leggen om iets moeten te bereiken. Juist niet! We gaan op deze reis vanuit liefde en compassie richting onszelf. Vier iedere stap die je zet en ervaar zo dat een reis als deze niet zwaar hoeft te zijn (juist niet!), maar een avontuur kan zijn vol lichtheid en plezier


Niet geloven, maar zélf ervaren

Je hoeft niets te geloven van wat hier geschreven staat. Jouw eigen ervaring is namelijk het enige dat telt.

… Ben je bereid om zelf stappen te zetten in de richting van meer innerlijke vrede, liefde en vrijheid?

… Ben je bereid om niets te geloven, met een open mind deze 5weekse in te duiken en je te laten verrassen?

Dan is deze 5weekse iets voor jou!


Algemene Voorwaarden

– Het is niet toegestaan om zelf audio of video opnames te maken van de live-stream sessies
– Irene maakt opnames van de sessies, welke toegankelijk zijn voor alle deelnemers van deze 5weekse. De opnames worden niet gebruikt voor publicatie op openbare platforms.
– Jouw plek is voor jou, net zoals bij een live event op locatie heeft iedereen een eigen toegangs’kaartje’. Ken je mensen voor wie deze 5weekse ook iets zou kunnen zijn? Verwijs ze graag naar de website waar ze zichzelf aan kunnen melden en zo toegang krijgen tot deze 5weekse.

Als je je inschrijft, ga je akkoord met de bovenstaande voorwaarden.


Wil je erbij zijn?

Wat leuk, van harte welkom! Klik op ‘tickets’ of ga naar ‘shop’ bovenin de menubalk en reserveer je plek. Je ontvangt een bevestiging met in de bijlage een PDF met alle informatie die je nodig hebt.

Heb je nog vragen? Neem gerust hier contact met me op.

Ik kijk ernaar uit om je 27 mei online te verwelkomen en samen op reis te gaan!

Alle liefs,
Irene