Stilte dagretraite

Meer informatie

…Wil je graag een dag even helemaal voor jezelf?
…Je onderdompelen in stil-zijn op een hele fijne plek in een prachtige omgeving?
….Een reis maken terug naar jezelf, naar je wie je echt bent?
…Meer vrede, liefde en vrijheid in jezelf ervaren?
….Het leven weer (of nog meer) voelen stromen?

Voel je van harte welkom op deze stiltedag!

Dit is een volledig verzorgde dag helemaal voor jou met een rijk programma en heerlijk biologisch eten. We starten deze dag met een openingscirkel en het inluiden van de stilte. Vervolgens gaan we verder met een helende Tibetaanse meditatie workshop en daarna heb je even tijd voor jezelf. Na een heerlijke biologische lunch is er in de middag een Yin Yoga workshop en zal de dag eindigen met een Sound Healing Concert en afsluitende cirkel.

Tussen de sessies door is er natuurlijk ook ruimte voor jezelf om in stilte te zijn, te reflecteren of de workshops te laten bezinken.

We gaan met onze aandacht van buiten naar binnen, van hoofd naar hart. Met helende workshops voor het ervaren van meer rust, liefde en vrijheid in jezelf. Je ervaart simpele maar krachtige oefeningen om liefdevol te laten gaan wat je niet meer dient. Zonder druk en zonder ons te richten op een bepaald resultaat. We gaan op lichte wijze genieten van de reis die we naar binnen maken.

Zonder ons te richten op een bepaald resultaat, gaan we op lichte wijze genieten van de reis die we naar binnen maken. Je hoeft nergens in te geloven; kom zelf erváren wat deze dag voor jou kan betekenen! 


Waarom in stilte?

Door niet met elkaar te praten creëren we ruimte om in contact te komen met de stilte in onszelf. Vanuit deze stilte komen antwoorden en wijsheid als vanzelf naar boven. Het is heel fijn en helend om hier regelmatig ruimte voor te maken in ons leven.

En als je stil bent, kan het zijn dat je van alles binnen in jezelf opmerkt; beweging, gedachten, emoties, lichamelijke sensaties. Álles wat je ervaart is volledig welkom; het is onderdeel van deze reis. Door wat je ervaart te laten zijn en er niet tegen te vechten, komt je systeem vanzelf tot rust en kun je de wijsheid, stilte en liefde, die altijd onder al deze beweging in jou op je wachten, weer gaan ervaren. Ik deel Tibetaanse meditaties en tools die je hierbij helpen.

Hoe ziet dit er praktisch uit?

Je spreekt niet met elkaar tijdens deze dag. Ook de mobiele telefoons laten we een dagje uit, om deze dag zonder afleiding van buitenaf te kunnen ervaren. Tussen de workshops door ben je in stilte en ook het eten genieten we in stilte. Tijdens de sessies ben je wel meer dan welkom om vragen te stellen en je ervaringen te delen.


Programma

09.00 Ontvangst
09.30 Openingscirkel en inluiden van de stilte (je kunt niet ná 09.30u aankomen, omdat je dan de start van deze dag en de essentiele inleiding mist)
10.00 Tibetaanse meditatie workshop
11.30 Vrije tijd
12.00 Biologische vegetarische lunch
13.00 Yin Yoga workshop
14.30 Thee & gezonde snack en moment voor jezelf
15.00 Sound Healing Concert
16.00 Afsluitende cirkel en beëindiging van de stilte
16.30 Einde stiltedag


Meditatie workshop

Tijdens deze workshop ervaar je eenvoudige tools en helende oefeningen. Deze zijn al eeuwenoud en afkomstig van Tibetaanse meesters die 24/7 in hun hart aanwezig zijn, vrij zijn van belemmerende angsten en leven vol compassie, plezier, humor en vrijheid. Ze hebben deze eenvoudige tools ontwikkeld om ook anderen te helpen om hun innerlijke kracht te herontdekken en diepe vrede in zichzelf te ervaren. De meditaties zijn eenvoudig en de helende oefeningen licht en speels.
De oefeningen zijn niet gebaseerd op religie en je hoeft nergens in te geloven om de effecten ervan te kunnen ervaren.


Yin Yoga

Na de lunch is er een Yin Yoga workshop. Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga waarbij je gedurende drie tot vijf minuten in een yogahouding zit of ligt. Deze houdingen creëren diepe stretches voor je lichaam en helpt het te openen, verjongen en versoepelen. Hierbij is het niet belangrijk hoe je houding eruit ziet, het enige dat telt is hoe de houding voor je voelt. Je wordt uitgenodigd om liefdevol te luisteren naar je lichaam en je wordt begeleid in hoe je dit kunt doen.


Sound Healing

We sluiten de dag af met een Sound Healing Concert. Tijdens dit concert lig je op een matje, dek je jezelf toe met een deken en sluit je je ogen. Geluiden van Tibetaanse- en kristallen klankschalen, zang, Tibetaanse mantra’s, gitaar, handpan, framedrum en andere instrumenten nemen je mee op een reis. De klanken en frequenties van de instrumenten en oeroude mantra’s hebben een revitaliserend effect op je lichaam & geest. Het concert helpt om lichamelijke, emotionele en mentale uitdagingen te helen en helpt je om diep te ontspannen. 

Voor meer informatie over Sound Healing, klik hier.


Praktische informatie

Ontvangst: vanaf 09.00
Start programma: 09.30u. Let op: je kunt na 09.30u niet meer aansluiten omdat je dan de introductie en het gezamenlijk inluiden van de stilte mist.
Vertrek: na 16.30u
Locatie: Oohm, Bekslaan 22 in Vogelenzang
Prijs: 165 euro (incl. 21% BTW)

Wat krijg je als je meedoet?
~ Tools en oefeningen voor rust, vrede en inspiratie in je dagelijks leven
~ 1,5u Tibetaanse meditatie workshop voor heling en innerlijke rust
~ 1,5 u Yin Yoga workshop voor diepe ontspanning, heling en herstel
~ 1u Sound Healing ligconcert
~ Tijd met jezelf in stilte
~ De mogelijkheid om je vragen te stellen en je ervaringen te delen
~ Een biologische vegetarische lunch
~ Onbeperkt thee en water, en koffie in de ochtend
~ Gezonde snacks
~ Het volledige programma op een prachtige locatie in de natuur.
Wil je er graag bij zijn? Klik op ‘Tickets’ bovenaan of onderaan deze pagina om je plek te reserveren.


Meenemen

–       het is fijn om warme en comfortabele kleding te dragen
–       Er zijn yogamatten, kleedjes en meditatiekussens voor je aanwezig.
–       Voel je vrij om zelf dingen mee te nemen die je ervaring bij het ligconcert nog comfortabeler kunnen maken, zoals een kussen, een extra deken, een oogkussen, wat je maar fijn vindt!


Heb je nog vragen?

Voel je vrij om me hier een berichtje te sturen

Het team van Oohm en ik kijken er onwijs naar uit om je te ontvangen op 9 december!